Święta coraz bliżej, więc temat jak najbardziej na czasie. Nie musimy przecież jadać jajek tylko z majonezem. Smacznym urozmaiceniem mogą być sosy na bazie majonezu z domieszką jogurtu).Te tradycyjne wielkanocne przysmaki będą jeszcze bardziej efektowne dzięki naczyniom firmy Glasmark - polskiej rodzinnej firmy z wieloletnią tradycją w produkcji i zdobieniu wyrobów ze szkła i ceramiki. To właśnie w internetowym sklepie firmowym KupSzkło.pl możecie obejrzeć całą kolekcję, w tym widoczną na zdjęciach trójdzielną salaterkęPoniżej kilka propozycji na wielkanocne sosy do jajek - mam nadzieję, że wam zasmakują :)Sos chrzanowy4 łyżki chrzanu2 łyżki gęstego naturalnego jogurtu2 łyżki majonezu,1 łyżeczka soku z cytryny,sól, pieprz i cukier do smakuSos pikantny4 łyżki majonezu2 łyżki gęstego naturalnego jogurtu1 łyżeczka soku z cytryny,1 drobno posiekana papryczka chili lub 1/2 (lub więcej) łyżeczki chili w proszkuopcjonalnie pół pęczka drobno posiekanego szczypiorkupół łyżeczki sosu tabascosól i pieprz do smakuSos tatarski4 łyżki gęstego naturalnego jogurtu2 łyżki majonezu1 łyżeczka ostrej musztardy1 łyżka posiekanego szczypiorku3-4 grzybki marynowane drobno posiekane1 ogórek konserwowy drobno posiekanyopcjonalnie 1 bardzo mała czerwona cebulka drobno posiekanasól, pieprz, cukier i sok z cytryny do smakuPrzygotowaniePrzygotowanie tych sosów jest banalnie proste - wystarczy tylko..... wymieszać wszystkie składniki