Wykonanie
            

Składniki: (na 3 słoiki 0,9l)1,5kg 
marchwi,2 łyżki 
cukru,szczypta 
soli (niecałe pół łyżeczki),1,4l 
wody.Przygotowanie:
Marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. 
Wodę zagotować z 
solą i z 
cukrem. 
Marchew włożyć do słoików i zalać zalewą. Słoiki dobrze osuszyć wokół nakrętki. Nakrętki również dobrze osuszyć i mocno zakręcić słoiki. Na dno garnka położyć ściereczkę, włożyć słoiki i nalać zimnej 
wody do 3/4 wysokości słoików. Pasteryzować 45minut. Po pasteryzacji postawić słoiki na ściereczce nakrętkami do dołu. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a po ostygnięciu schować do spiżarni lub w inne odpowiednie miejsce.



Smacznego!!!