Każdy z nas zna kotlety mielone w tradycyjnej wersji. Ja za każdym razem wprowadzam do nich powiew świeżości i mnóstwo przeróżnych dodatków. ;-) W tym przypadku to rozpływający się w ustach ser wypełniający kotlety. Zamiast smażyć - piekę, kotlety są wtedy dużo smaczniejsze, bardziej miękkie, wytapia się z nich tłuszcz. Zapraszam na pyszny, domowy obiad. :-)500g mięsa mielonego200g serka topionego1 nieduża cebula3 łyżki bułki tartej1 małe jajko1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka ostrej paprykisól, pieprz1. Cebulę drobno siekamy. Serek topiony kroimy na sporej wielkości kwadraty.2. Mięso mielone mieszamy wraz z bułką tartą, cebulą, jajkiem i przyprawami.3. Z mięsa mielonego formujemy kotlety preferowanej wielkości, w środek wkładając po dużym kawałku topionego sera.4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.