ßßß Cookit - przepis na Sajgonki po polsku

Sajgonki po polsku

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Schab nadziany suszonymi ...
Keks z mnóstwem bakalii »
Jak to czasem bywa, chce się spróbować czegoś innego,nowego lecz nie do końca jesteśmy pewni czy aby na pewno?? Moim zadaniem było przekonanie męża do posmakowania sajgonek nie do końca-prawdziwych :)
Składniki:
500 g mielonej łopatki
1 jajo
1 łyżeczka soli morskiej
szczypta pieprzu białego
2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej
pół łyżeczki ostrej czerwonej papryki
czosnek 5 ząbków
Dodatkowo:
papier ryżowy 12 szt
Wykonanie:
Myjemy łopatkę, osuszamy ,kroimy w mniejsze kawałki i mielimy.Dodajemy przyprawy jajo, czosnek sprasowany i wyrabiamy farsz. Papier ryżowy pojedynczo zamaczamy w ciepłej wodzie na 1 minute i wyjmujemy . Papier kładziemy na deskę osuszamy i nakładamy farsz, zawijamy najpierw do środka, a potem zwijamy. Smażymy w głębokim tłuszczu koło 15 minut aby się mięsu dopiekło.Smaczne i wyglądają tez efektownie.
wtorek, 01 marca 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/03/Sajgonki-po-polsku.html