Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Schab nadziany suszonymi ...Keks z mnóstwem
bakalii »Jak to czasem bywa, chce się spróbować czegoś innego,nowego lecz nie do końca jesteśmy pewni czy aby na pewno?? Moim zadaniem było przekonanie
męża do posmakowania sajgonek nie do końca-prawdziwych :)Składniki:500 g mielonej
łopatki1
jajo1 łyżeczka
soli morskiejszczypta
pieprzu białego2 łyżeczki
czerwonej papryki słodkiejpół łyżeczki ostrej
czerwonej paprykiczosnek 5 ząbkówDodatkowo:
papier ryżowy 12 sztWykonanie:Myjemy
łopatkę, osuszamy ,kroimy w mniejsze kawałki i mielimy.Dodajemy
przyprawy jajo,
czosnek sprasowany i wyrabiamy farsz.
Papier ryżowy pojedynczo zamaczamy w ciepłej wodzie na 1 minute i wyjmujemy . Papier kładziemy na deskę osuszamy i nakładamy farsz, zawijamy najpierw do środka, a
potem zwijamy. Smażymy w głębokim tłuszczu koło 15 minut aby się
mięsu dopiekło.Smaczne i wyglądają tez efektownie.
wtorek, 01 marca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter