Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Babka cytrynowa wilgotnaZrazy drobiowe z
musztardą »JagodziankiNo kochani mam dla was dziś całkiem coś innego ale słodkiego, czyli jagodzianki,pyszne ,delikatne i w sam raz na teraz .Składniki :
mąka luksusowa typ 550 Młynomag 600 g3/4 szklanki
cukrumleko 1.1/2 szklanki ciepłe lecz nie gorące
jaja 2 szt
margaryna 100 g
sól 1 szczypta
drożdże świeże 30 g
jagody mrożone mała miseczkaWykonanie :Do szklanki wlewamy
mleko tak
polowe szklanki, dodajemy 1 łyżeczkę
cukru i
drożdże. Mieszamy do rozpuszczenia.Do misy wsypujemy przesianą
mąkę, wsypujemy
cukier i
sól,robimy dołek i wlewamy rozdrobione
drożdże. Wbijamy
jaja,wlewamy rozpuszczoną
margarynę i szybciutko zagniatamy ciasto. Wyrabiamy je koło 10 minut po czym zostawiamy w misce przykryte ściereczką na około godzinę. Po godzinie wyrabiamy ciasto chwilkę i dzielimy je na 10 części. W rekach formujemy kulkę , spłaszczamy ją na reku i nakładamy łyżką
jagody, zlepiamy jak pieroga i zawijamy pod spód. Formujemy rękoma podłużną bułeczkę. Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem wszystkie bułeczki i smarujemy je
mlekiem. Pieczemy w 170 stopniach koło 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy lukrem.
wtorek, 09 lutego 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter