Wykonanie
Jeśli nie możemy się obejść bez słodkości nawet w czasie Wielkiego Postu, to polecam smaczne, zdrowe batony. Upiekła je moja Córka.Składniki :40 dag
płatków owsianych - górskichpo 5 dag
ziaren słonecznika, dyni, wiórek
kokosowych,
siemienia lnianego,
orzechów włoskich,
migdałów w całościgarść
żurawiny2
jajka + 3
białka4 łyżki
miodu4 łyżki
oleju kokosowego- rozpuszczonego
Przygotowanie :Wszystkie suche składniki umieścić w misce i wymieszaćDodać
olej, ubite
jajka i
białka na pianę, wymieszać dokładnieBlaszkę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć masę dociskając do dnaWstawić do nagrzanego piekarnika ( 180*C ) na 20-25 min,Kroić po przestudzeniu, ale ja kroiłam częściowo zaraz po upieczeniu :)
przepis podpatrzony tu