Wykonanie
Do zbioru świeżych
truskawek pozostało jeszcze sporo czasu :(A, że dziś naszła mnie ochota na coś słodkiego, zaspokoiłam ją częściowo "sztuczną"
słodyczą :)Była kolorowa i smaczna, pomimo wszystko...Składniki :
czekoladawiórki kokosoweewentualnie łyżka
śmietanysezamPrzygotowanie :
Czekoladę rozpuścić w łaźni
wodnej tzn. postawić garnuszek z pokruszoną
czekoladą na gotującej wodzie, można dodać łyżkę
śmietany 36 % - wymieszać, połączyć składniki, zdjąć łaźniMaczać umyte, osuszone
truskawki w rozpuszczonej
czekoladzieMożna posypać wiórkami lub
sezamem, pozostawić do zastygnięcia
czekoladyUważać, by nie przegrzać
czekolady, bo się "zważy".
A to pierwsze kwiaty w moim ogrodzie.