Wykonanie
Często słyszymy „Naleśniki z Nutellą”. Uwielbiają je dzieci oraz dorośli. W przypadku kokosowej wersji tego znanego kremu pomimo iż nadal można uznać go jako niezdrowy i kaloryczny stanowi lepszą alternatywę dla standardowej, dostępnej w sklepie Nutelli.Osobiście bardzo lubię domowe wyroby, wtedy mam pewność, iż powstałe produkty są pozbawione wszelkich środków konserwujących i spulchniających. Dlatego kiedy mamy ochotę „zgrzeszyć” starajmy się robić to jak najmniejszym kosztem.
Składniki:500 ml
śmietany 30 %2 tabliczki
białej czekoladySzklanka
wiórków kokosowychPrzygotowanie:Do rondelka wlej
śmietanę i podgrzej. Gdy będzie już ciepła dodaj pokruszoną
białą czekoladę i podgrzewaj na wolnym ogniu (do momentu rozpuszczenia
czekolady) ciągle mieszając.Do tego połączenia wsyp
wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj. Odstaw do przestudzenia, a następnie wstaw do lodówki na całą noc.Inspiracja/ Źródło przepisu: http://w-zielonej-kuchni.blogspot.com/2013/09/biaa-kokosowa-nutella.html