Wykonanie
Ktoś nie lubi nutelli? Albo, czy ktoś nie lubi białej czekolady? Oj, tak ciągle słyszę, że jest za słodka, że niezdrowa, że to nie
czekolada i bla bla bla. Ja niestety uwielbiam i nutellę i
białą czekoladę. Dlatego postanowiłam połączyć te dwa smaki, tworząc cudowny krem do kanapek, czy też naleśników. Choć obawiam się, że zniknie zjedzony prosto ze słoiczka.
tabliczka
białej czekolady250 ml
śmietanki 30%ok.pół szklanki
wiórków kokosowychW rondelku podgrzewamy
śmietankę. Dodajemy pokruszoną
czekoladę i podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając.Gdy
czekolada się rozpuści, dodajemy
wiórki kokosowe, mieszamy dokładnie i odstawiamy do przestygnięcia.Na koniec przekładamy do słoiczka, wkładamy do lodówki na ok. 8h. Najlepiej zrobić krem wieczorem i zostawić na noc w lodówce ;)
Smacznego ;)