Wykonanie
Jadalne kości... Takie smakołyki mogą przypaść do gustu jedynie w Halloweenowy wieczór ;) Kostki to nic innego jak popularne paluszki i pianki marshmallow oblane
białą czekoladą.
Słodkie Kostki to łakocie, które mogą zdobić (lub straszyć) na Halloweenowym
stole z przekąskami.ok. 70 g pianek marshmallowopakowanie paluchów beskidzkich (lub zwykłych paluszków - najlepiej niesłonych)2 tabliczki
białej czekolady (po 100 g)odrobina
śmietanki kremówki 30% (opcjonalnie)Słodkie Kości na Halloween - Sposób przygotowania:Każdą piankę przecinamy na 4 części (najlepiej do tego celu użyć nożyczek). Każdego palucha (lub paluszka) przełamujemy na pół. Następnie kawałki marshmallow nabijamy na końce paluchów.W kąpieli
wodnej rozpuszczamy
białą czekoladę (gdyby masa okazała się zbyt gęsta możemy połączyć z odrobiną kremówki).Przygotowane paluszki z marshmallow maczamy w roztopionej
czekoladzie i przekładamy na folie spożywczą lub na papier do pieczenia."Kości" umieszczamy w zimnym miejscu do całkowitego zastygnięcia
czekolady.
źródło inspiracji: zszywka.pl