Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia indyjskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)3 łyżki
oleju2
cebule (pokrojone w piórka)3 zielone
chili (rozkrojone bez nasion)1 łyżeczka startego
imbiru2 ząbki
czosnku12 listków
curry100 ml
mleka kokosowego4
jajkaJajka z
kokosem - sposób przygotowania: Zeszklij na
oleju cebulę,
chili,
imbir i posiekany
czosnek. Dodaj listki
curry, wlej połowę
mleka, zagotuj. Wbij
jajka, smaż, aż się lekko zetną.
Skrop resztą
mleka, smaż, aż zetną się całkowicie.Łatwy przepis na pyszne kokosankiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu