Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor puppy012008Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)
CHLEB BANANOWY - składniki:- 2 szkl. lub po jednej szklance
maki pszenno-razowej i pszennej-1 łyżeczka
sody oczyszczonej-1/2 łyżeczki
soli- 115 g
masla-3/4 szkl.
cukru- 2
jajka- 4 dojrzale
banany- 1/3 szkl.
mlekaCHLEB BANANOWY - sposób przygotowania: Wymieszać w misce
mąkę,
sól,
sodę. Rozgnieść widelcem
banany. Ubić
cukier,
jajka, dodać
masło. Następnie dołożyć
banany i dobrze wymieszać. Wszystkie skladniki połączyć i wyrobić na gładką masę. Piec w piekarniku) lub wypiekaczu około 60 min (temp ok 180 st.)
Składniki na 1 bochenek: 300gr dojrzałych, rozgniecionych
bananów (około 3-4 sztuk) 200 gr mieszanki zmielonych
orzechów (ja użyłam brazylijskich) i
migdałów garść
nerkowców garść
daktyli garść chrupkich
płatków owsianych 1/5 szklanki nasion chia 2 stołowe łyżki mieszanki
miodu i
syropu klonowegoBananBanan - ciasto 1,5 kg dojrzałych
bananów 3/4 szkl.
płatków owsianych 2 łyżki
mąki pszennej razowej łyżka
oleju słonecznikowego Banany rozgnieść (tłuczkiem do
ziemniaków). Dodać
płatki,
mąkę,
olej. Całość wymieszać. Można dodać
rodzynki,
pestki słonecznika,
skórkę pomarańczową lub kroplę esPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu