Wykonanie
Sałatkę z
tuńczyka chyba wszyscy znają,dzisiaj z
ryżem i taką najlepiej sprawdza się w chwili, niespodziewanych gości.Bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu.Polecam.
SKŁADNIKI :2 woreczki
ryżu ugotowane,odcedzone,ostudzone1 puszka
tuńczyka w sosie własnym 150g5
jajek ugotowanych na twardo5
ogórków konserwowych1 puszka
kukurydzy1 puszka
czerwonej fasolki1
czerwona cebula1
por,biała część3-4 łyżki
majonezusól,
pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE :Do dużej miski przekładamy
ryż,rozdrabniamy go aby nie był sklejony.
Ogórki,
cebulę,
por,
jajka,kroimy w kostkę,
tuńczyka odcedzamy i wszystko dodajemy do
ryżu.
Fasolkę i
kukurydzę odcedzamy,dodajemy do sałatki.Przyprawiamy
solą i
pieprzem,dodajemy
majonez,mieszamy.
Sałatkę przechowujemy w lodowce,podajemy schłodzoną.Smacznego