ßßß Cookit - przepis na 017. pasta z tuńczyka

017. pasta z tuńczyka

nazwa

Wykonanie

Wystarczy kilka chwil, żeby zrobić pastę idealną na kanapki. Potrzebne jest tylko kilka składników i chęci.
składniki potrzebne do wykonania pasty:
- puszka tuńczyka w sosie własnym;
- 4 ogórki konserwowe lub kiszone;
- 1 jajo;
- 2 łyżki majonezu;
- sól i pieprz;
sposób przygotowania:
Jajo gotujemy na twardo. Tuńczyka rozdrabniamy widelcem, ogórki kroimy w drobną kostkę, ugotowane jajo również w drobną kostkę. Wszystkie składniki wsypujemy do jednej miski, dodajemy majonez i doprawiamy. Gotowa pasta świetnie sprawdza się jako drobna przystawka z ciemnym pieczywem, jednak pasuje ona świetnie do chleba, bułek i do zjedzenia bez dodatków.
bon apettit!
Źródło:http://kateculinary.blogspot.com/2013/02/017-pasta-z-tunczyka.html