ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem

nazwa

Wykonanie

Powoli zbliżają się święta :) Zaczynam więc przygotowywać listę przepisów, które chciałabym na nie przygotować. Oczywiście u mnie pojawia się jeden problem - tak wiele pomysłów, a tak mało czasu na ich przygotowanie :)
A z czym kojarzą się święta? Niezaprzeczalnie z jajkami ! Oprócz pięknie ustrojonych pisanek na naszych stołach na pewno znajdą się różne warianty tego produktu. Jednym z nich mogą być jajka faszerowane. Dzisiaj - chciałabym wam zaproponować bardzo proste i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane tuńczykiem
Składniki:
6 jajek
70 gram tuńczyka w sosie własnym
pęczek szczypiorku
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
Przygotowanie.
Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy je wzdłuż, na pół - uważając aby nie rozerwać białka. Małą łyżeczką wyjmujemy z połówek jajek żółtka i przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy odsączonego z sosu tuńczyka i wszystko rozgniatamy razem widelcem. Dodajemy majonez sól i pieprz - mieszamy. Szczypiorek siekamy drobno - połowę dodajemy do masy, połowę zostawiamy do posypania na wierzch. Białka nadziewamy przygotowaną masą. Wierzch posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego ! :)
Źródło:http://thetastetherapy.blogspot.com/2016/03/jajka-faszerowane-tunczykiem.html