Wykonanie
Powoli zbliżają się święta :) Zaczynam więc przygotowywać listę przepisów, które chciałabym na nie przygotować. Oczywiście u mnie pojawia się jeden problem - tak wiele pomysłów, a tak mało czasu na ich przygotowanie :)A z czym kojarzą się święta? Niezaprzeczalnie z
jajkami ! Oprócz pięknie ustrojonych pisanek na naszych stołach na pewno znajdą się różne warianty tego produktu. Jednym z nich mogą być
jajka faszerowane. Dzisiaj - chciałabym wam zaproponować bardzo proste i szybkie w przygotowaniu
jajka faszerowane
tuńczykiemSkładniki:6
jajek70 gram
tuńczyka w sosie własnympęczek
szczypiorku2 łyżki
majonezusólpieprzPrzygotowanie.
Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy je wzdłuż, na pół - uważając aby nie rozerwać
białka. Małą łyżeczką wyjmujemy z połówek
jajek żółtka i przekładamy do miseczki. Do
żółtek dodajemy odsączonego z sosu
tuńczyka i wszystko rozgniatamy razem widelcem. Dodajemy
majonez sól i
pieprz - mieszamy.
Szczypiorek siekamy drobno - połowę dodajemy do masy, połowę zostawiamy do posypania na wierzch.
Białka nadziewamy przygotowaną masą. Wierzch posypujemy
szczypiorkiem.Smacznego ! :)