ßßß
Scroll down for recipe in EnglishNajlepsze gofry(12-14 gofrów, w zależności od gofrownicy)Składniki:450 g mąki0,5 l mleka75 g cukru pudru1 szczypta soli100 g masła (rozpuszczonego i schłodzonego)2 jajka15 g proszku do pieczeniaPrzygotowanie:Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, do otrzymania ciasta o konsystencji naleśnikowego.Smaż w rozgrzanej gofrownicy, do ładnego zarumienienia i podawaj z ulubionymi dodatkami.Smacznego!
English versionThe best waffels ever(12-14 waffels)Ingredients:450 g of all-purpose flour0 . 5 l of milk75 g of caster sugar1 pinch of salt100 g butter (melted and cooled)2 eggs15 g baking powderPreparation:In a large mixing bowl, whisk together all ingredients, untill batter reach desired consistency.Ladle mixture into hot waffle iron, bake until golden and serve with your favorite toppings.Enjoy!
Share the post "Najlepsze gofry / The best waffels ever"


