ßßß Cookit - przepis na Surówka z kapusty pekińskiej i kalarepy

Surówka z kapusty pekińskiej i kalarepy

nazwa

Wykonanie

24 Października 2014 Gotowanie ze stylem
Przepis na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, kalarepy i szczypiorku. Surówka o bardzo oryginalnym i wyraźnym smaku, świetnie komponuje się z mięsem oraz dodatkami skrobiowymi. Zamiast majonezu możecie dodać do surówki jogurt naturalny.
Surówka z kapusty pekińskiej, kalarepy, rzodkiewki posypana szczypiorkiem
Składniki na 10 porcji:
pęczek rzodkiewek
1 kalarepa
1 kapusta pekińska
pęczek szczypiorku
1 -2 łyżki stołowe majonezu
1 łyżka stołowa jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę pekińską wypłukać pod bieżącą wodą, posiekać w poprzek na cieniutkie paseczki.
Kalarepę oraz rzodkiewki opłukać, pozbyć się wierzchnich liści i korzeni, a następnie zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej.
Szczypiorek posiekać na drobno.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, dodać majonez, jogurt, doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
Źródło:http://www.gotowaniezestylem.pl/przepis_surowka-z-kapusty-pekinskie-i-kalarepy.html