Wykonanie
24 Października 2014 Gotowanie ze stylemPrzepis na pyszną surówkę z
kapusty pekińskiej,
rzodkiewki,
kalarepy i
szczypiorku. Surówka o bardzo oryginalnym i wyraźnym smaku, świetnie komponuje się z
mięsem oraz dodatkami skrobiowymi. Zamiast
majonezu możecie dodać do surówki
jogurt naturalny.Surówka z
kapusty pekińskiej,
kalarepy,
rzodkiewki posypana
szczypiorkiemSkładniki na 10 porcji:pęczek
rzodkiewek1
kalarepa1
kapusta pekińskapęczek
szczypiorku1 -2 łyżki stołowe
majonezu1 łyżka stołowa
jogurtu naturalnegosól i
pieprz do smakuSposób przygotowania:
Kapustę pekińską wypłukać pod bieżącą
wodą, posiekać w poprzek na cieniutkie paseczki.
Kalarepę oraz
rzodkiewki opłukać, pozbyć się wierzchnich liści i korzeni, a następnie zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej.
Szczypiorek posiekać na drobno.Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, dodać
majonez,
jogurt, doprawić
solą oraz
pieprzem do smaku.