Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Radek RakowskiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)30 dkg ciemnegosuchego
chlebadwie łyżeczki
kminku2 łyżki
masłaposiekana
natka pietruszki i dwa ząbki roztartego
czosnkuZupa chlebowa z
kminkiem - sposób przygotowania: Jest to zupa nie tylko smaczna, ale i zdrowa. 30 dkg ciemnego, suchego
chleba kruszymy i rozgotowujemy w posolonym litrze
wody z dwiema łyżeczkami
kminku. Cały czas mieszamy, by zupa się nie przypaliła. Rozgotowany
chleb miksujemy i dodajemy 2 łyżki
masła, posiekaną
natkę pietruszki i dwa ząbki roztartego
czosnku. Podajemy na ciepło.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu