ßßß Cookit - przepis na Kopytka na zielono z natką

Kopytka na zielono z natką

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Zosia Winawer
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (12 głosów)
60 dag gotowych kopytek
1 pęczek natki
2-3 gałązki bazylii (dowolnie)
1/2 łyżki masła
1 duży ząbek czosnku
150 g słodkiej śmietanki
2 łyżeczki parmezanu
Kopytka na zielono z natką - sposób przygotowania: Należy kupić gotowe kopytka. Natkę, bazylię, czosnek miksujemy z niewielką ilością śmietanki. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy pozostałą śmietankę, zmiksowaną zieloną masę i dusimy 2-3 min na małym ogniu pod przykryciem. Gotujemy kopytka, odcedzamy, mieszamy z sosem i posypujemy parmezanem.
W ten sam sposób możemy przyprawiać pierogi ruskie, których ostrość nadzienia świetnie współgra z łagodnością zielonego śmietanowego sosu. A natkę można zastąpić listkami rzodkiewek.
Jakub Kuroń gotuje. Pomysł na kolorowe kopytka w trzech odsłonach
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408454/kopytka na zielono z natka/p