Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Zosia WinawerCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (12 głosów)60 dag gotowych kopytek1 pęczek
natki2-3 gałązki
bazylii (dowolnie)1/2 łyżki
masła1 duży ząbek
czosnku150 g słodkiej
śmietanki2 łyżeczki
parmezanuKopytka na zielono z
natką - sposób przygotowania: Należy kupić gotowe kopytka.
Natkę,
bazylię,
czosnek miksujemy z niewielką ilością
śmietanki. W rondelku rozpuszczamy
masło, dodajemy pozostałą
śmietankę, zmiksowaną zieloną masę i dusimy 2-3 min na małym ogniu pod przykryciem. Gotujemy kopytka, odcedzamy, mieszamy z sosem i posypujemy
parmezanem.W ten sam sposób możemy przyprawiać pierogi ruskie, których ostrość nadzienia świetnie współgra z łagodnością zielonego
śmietanowego sosu. A
natkę można zastąpić listkami
rzodkiewek.Jakub Kuroń gotuje. Pomysł na kolorowe kopytka w
trzech odsłonachPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu