ßßß Cookit - przepis na Krem z truskawek

Krem z truskawek

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Robert Makłowicz
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
1/2 kg truskawek
1 szklanka cukru
sok z 1 pomarańczy
sok z 1/2 cytryny
2 łyżeczki żelatyny
1 szklanka śmietanki tortowej
Krem z truskawek - sposób przygotowania: Do rondelka wsypać cukier, zalać go szklanką wody, sokiem z pomarańczy i cytryny. Gotować ok. 10 min, mieszając, aż płyn zacznie gęstnieć. Dodać żelatynę, doprowadzić do wrzenia, odstawić do wystygnięcia. Tak postępujemy z żelatyną do gotowania (informacja na opakowaniu). Jeśli używamy żelatyny nie do gotowania, należy rozprowadzić ją w niewielkiej ilości zimnej wody i gdy spęcznieje, dodać do gorącego, gęstniejącego płynu zdjętego z ognia. Odstawić do wystygnięcia.
Do syropu przetrzeć przez sito truskawki. Śmietankę ubić i całość wymieszać. Nakładać krem do kompotierek i wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem udekorować całymi truskawkami i kleksami bitej śmietany.
. Przypraw do smaku solą i pieprzem i lekko obsmaż na patelni. Następnie ułóż rybę na natłuszczonej blasze piekarnika, obłóż po wierzchu truskawkami pokrojonymi na plasterki i startym na wiórki serem. Zapiekaj, aż ser się stopi. Podawaj z podpieczoną bagietką. Dużo truskawek, cukier puder, krem
Truskawki
gotowego spodu bezowego można zrobić szybką wersję tortu Pavlova. Ten australijski tort to bezowa baza, powinna ciąnąć się w środku, z wielką czapą bitej śmietany i bogato udekorowana świeżymi owocami. * serek mascarpone można zamienić w krem do truskawek . Wymieszać z: rozpuszczoną, białą czekoladą / z
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408479/krem z truskawek/p