Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Miesięcznik KuchniaFot. Arkadiusz Ścichocki / AGPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (9 głosów)40 ml białego rumu1 limonka pokrojona na 14-16 cząstek5-6 łyżeczek brązowego cukru lub 30 ml syropu cukrowego8 listków miętykruszony lód40 ml wody sodowej8 malinMojito z malinami - sposób przygotowania: Utrzyj limonki z cukrem, malinami i miętą, dodaj rum i lód, dopełnij wodą sodową, wymieszaj. Brzeg kieliszka udekoruj listkiem mięty, wlej koktajl. Podawaj od razu.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu