Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!KantalupAutor kachunkaPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Kantalup - składniki:50 ml
wódki melonowej50 ml
czystej wódkilimonkaświeża
miętarozkruszony
lódcukier brązowyKantalup - sposób przygotowania: Wymieszać wszystkie składniki. Podobny do mojito. Dzięki melonowej
wódce jest przepyszny! Lekko babski:)Sałatki z
owocami1
melon kantalupa 10 plasterków
szynki parmeńskiej 10 kulek mini
mozzarelli oliwa z oliwek sól, do smaku kilka listków świeżej
mięty, do dekoracji
Melona przekrój na pół, usuń pestki. Za pomocą łyżeczki do
melonów wytnij kulki z
melona, ułóż na półmisku. Dodaj
mozzarellę, plastry
szynkiSorbet z
arbuza, sernik z
melonemmiodowy) : miąższ od białozielonego po kremowy, skórka od zielonkawej do żółtej Cantaloupe (kantalupa): chropowata skórka z bruzdami, zielony lub
pomarańczowy miąższ
Lody limonkowe z
sorbetem arbuzowym Sorbet: 1-1,5 kg miąższu
arbuza bez pestek, 1/2 szklanki
cukru, 2 łyżki
soku z limonki, 1 łyżka czystej
Melony, kantalupa, ogen) albo o jasnej skórce podzielonej ciemnozielonymi paseczkami (
pistacjowy), unikam gładkich żółtych w kształcie piłki do rugby, są najmniej słodkie i aromatyczne.
Melonowy miąższ bywa w kolorze białozielonym,
żółtym,
pomarańczowym. Często łączę w daniu różne kolory. Odrobina
soku z cytrynyWięcej o KantalupPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu