ßßß Cookit - przepis na Caipiroska

Caipiroska

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Caipiroska
Autor Logo24
Poziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
Caipiroska - składniki:
limonka
2-3 łyżeczki brązowego cukru
50 ml cachaçy (brazylijska wódka z trzciny cukrowej)
sporo kruszonego lodu
Caipiroska - sposób przygotowania: Umytą i sparzoną limonkę kroimy na ćwiartki, wrzucamy do szklanki i rozgniatamy. Dodajemy 2-3 łyżeczki brązowego cukru, wlewamy 50 ml cachaçy (brazylijska wódka z trzciny cukrowej), wsypujemy kruszony lód (do 2/3 wysokości szklanki) i starannie mieszamy.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-14375826/caipiroska/p