ßßß Cookit - przepis na Jabłecznik Eli

Jabłecznik Eli

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Ela
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (6 głosów)
Jabłecznik Eli - składniki:
3 szklanki mąki
'większe pół' kostki margaryny lub masła
łyżeczka proszku do pieczenia
trzy łyżki śmietany kwaśnej
4 zółtka
1 szklanka cukru ok. 2 kg jabłek
Jabłecznik Eli - sposób przygotowania: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, wszystkie produkty wymieszać i ugnieść, podzielić na dwie części i jedną cześć rozwałkować i wyłożyć na tacę, przełożyć startymi jabłkami i na wierzch rozwałkowac drugą część ciasta. Piec do momentu aż ciasto będzie rumiane w temperatueze ok 250 stopni.
Mazurski jabłecznik, który umili wam zimowe wieczory [Taniec z garami]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-3088274/jablecznik eli/p