ßßß Cookit - przepis na Pysznotka

Pysznotka

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Pysznotka
Autor Magda
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
Pysznotka - składniki:
40 dag mąki
20 dag margaryny
16 dag cukru pudru
4 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki amoniaku do ciast i deserów
2-3 łyżeczki kwaśnej śmietany
15 dag orzechów włoskich posiekanych drobniutko
dżem z czarnej porzeczki (do posmarowania kruchego ciasta) Do masy: budyń śmietankowy
masło roślinne w kostce.
Pysznotka - sposób przygotowania: Amoniak rozpuścić w śmietanie na kilka minut przed zrobieniem ciasta. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Podzielić ciasto na 2 części i rozwałkować 2 placki. Jedną część (spód) upiec a po ostygnięciu posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Drugą część (górna część) wyłożyć na blaszce a następnie ubić pianę z białek, szklanką cukru, łyżeczką mąki ziemniaczanej i wyłożyć na cieście , posypać posiekanymi orzechami włoskimi po czym zapiec w piekarniku. Masa:budyń śmietankowy ugotować i wystudzić. Masło roślinne utrzeć z budyniem.Na upieczony spód posmarowany dżemem porzeczkowym wyłożyć masę po czym nałożyć na nią górną część ciasta z pianą i orzechami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-8883355/pysznotka/p