ßßß
Czas przygotowania: powyżej 60 minutRegion: kuchnia chińskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Sos słodko-kwaśny - składniki:3 kg pomidorów1 kg cebuli1 papryka czerwona1 puszka ananasów1 puszka kukurydzy1/2 łyżki chili1/2 łyżki czosnku mielonego2 łyżki musztardy2 łyżki papryki słodkiej mielonej1 łyżka vegety1 łyżka curry1 łyżka pieprzu mielonego3 szklanki cukru1 szklanka octu2 łyżki soli2 łyżki mąki ziemniaczanejSos słodko-kwaśny - sposób przygotowania: Pomidory obrać ze skórki, cebulę i pomidory pokroić, posolić, gotować na wolnym ogniu ok 1 h. następnie dodać pokrojonego ananasa i pokrojoną paprykę, pozostałe składniki (oprócz mąki) gotować około 1/2 h. na koniec rozrobić mąkę z niewielką ilością wody i dodać do sosu. zagotować. gorący sos wkładać do słoików. nie pasteryzować. do gotowego sosu można podawać pokrojoną pierś z kurczaka i ryż, smaczny jest również do pizzy.1 kg dyni 4 duże ziemniaki łyżka masła czubata łyżka curry kawałek imbiru papryczka chilli kostka rosołowa 1/2 szklanki śmietanki (niekoniecznie) sól cukier Dynię i ziemniaki obieramy ze skórki, płuczemy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy curry, posiekane imbir i paprycSajgonki po mazursku
sprawdzić, czy temperatura jest odpowiednia, wrzucając kawałek placka - powinien zacząć się smażyć od razu. Smażyć po 4 sztuki, żeby temperatura oleju nie spadła po wrzuceniu za dużej ilości sajgonek. Odsączyć w papierowym ręczniku. Podawać ciepłe z sosem słodko - kwaśnym z chili.papieru zaginamy do środka. Następnie całość przecinamy na dwie połówki. Do tego idealnie pasuje sos słodko - kwaśny . Zobacz więcej przepisów na Rożki z papieru ryżowego z mango i krewetkami Źródło: Miesięcznik Kuchnia Danie główne to iście japoński kontrast tekstur. Idealnie kruche krewetki smażone wSushi wciąż kusi
zaginamy do środka. Następnie całość przecinamy na dwie połówki. Do tego idealnie pasuje sos słodko - kwaśny . Stek z tuńczyka w sezamie z sosem ostrygowo-sojowym (Dla 3 osób) 1 stek z tuńczyka (50 dag) 1 łyżka sezamu (jasnego) oliwa do smażenia 4 łyżki sosu ostrygowego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki wody 1Egzotyczne dania z pysznymi owocami - w sam raz na chłody i niepogodę
, polędwiczek wieprzowych lub polędwicy wołowej. Ogórek możesz zastąpić kawałkami melona lub awokado. Autor: Aneta Kosiba Nie przestrasz się listy składników. Jest długa, ale samo danie robi się naprawdę ekspresowo. Warzywa w sosie słodko - kwaśnym z ananasem 150 g ugotowanego ryżu jaśminowego 2 łyżki oleju 2Kebab - nie tylko mięso
posyp posiekanym imbirem. Autor: Kurt Scheller Szaszłyki z mięsa krewetek możesz nadziewać również na łodyżki trawy cytrynowej, dzięki czemu nabiorą dodatkowego aromatu. Oprócz sosu słodko - kwaśnego , pasuje do nich również sos tysiąca wysp. Szaszłyki z krewetek 30 dag posiekanych krewetek 1/2 łyżeczkiNa jeden kęs
, ściśle zawijamy i podgrzewamy kilka minut w piekarniku w temp. 200°C. Ciepłe tortille kroimy na cztery części i układamy na talerzu. Idealnym dodatkiem będzie sos słodko - kwaśny . Składniki: 16 suszonych śliwek, 8 cienkich plasterków boczku, listki tymianku, 1 łyżka miodu, sól, pieprz RozgrzewamyNie mroki, a smaki średniowiecza
czasem jest bardziej słodkawa, a czasem mniej, więc ilość octu w przepisie jest orientacyjna - można go dodać więcej lub mniej. Del brodo del pesce - ryba w sosie słodko - kwaśnym (dla 6 osób) 1 kg ryby (np. dorsz, panga lub tilapia) 4 łyżki oliwy 4 duże cebule 1/2 łyżki migdałów bez skórki 10 dag rodzynekWięcej o Sos słodko-kwaśny