Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Paweł KiszkielCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 1/2 szklanki
mleka 1%2
jajka2 płaskie łyżki
cukru2 łyżeczki
rozpuszczalnej kawy espresso lub bezkofeinowej1 łyżeczka
cukru waniliowegomielony
cynamon i cienkie paseczki
skórki cytrynowej do dekoracjiKrem budyniowy
espresso - sposób przygotowania: W misce dokładnie ubijamy
mleko,
jajka,
cukier,
kawę i
cukier waniliowy. Rozlewamy do 4 żaroodpornych miseczek i ustawiamy na patelni o średnicy 25 cm. Na patelnię wlewamy tyle
wody, aby sięgała na wysokość 1,2 cm poniżej górnej krawędzi miseczek i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Następnie miseczki z kremem studzimy, nakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Dekorujemy
cynamonem i
skórką cytrynową. [1 porcja - 110 kcal]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu