ßßß Cookit - przepis na Pralinki z Tabasco

Pralinki z Tabasco

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Olga Badowska
Fot. Paulina Kolondra
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia północnoamerykańska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
230 g orzechów pekan
290 g białego cukru
150 g brązowego cukru
120 ml mleka 3.2%
90 g masła
2 łyżeczki (8-10 ml) tabasco original
Pralinki z Tabasco - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 140 st. C. Prażymy orzechy na blasze do pieczenia przez 25 minut. Wyjmujemy, grubo siekamy. W rondlu rozgrzewamy oba rodzaje cukru z mlekiem, masłem i 1 łyżeczką tabasco. Gotujemy na małym ogniu, mieszając, aż masa zacznie się pienić, a temperatura osiągnie 112°C. Jeśli nie mamy termometru, robimy test: wrzucamy kroplę masy do zimnej wody - jeśli uformuje się w miękką kulkę, wyłączamy ogień pod rondlem. Mieszamy masę z resztą tabasco i orzechami. Nakładamy na woskowany papier lub pergamin, robiąc spore odstępy, aby pralinki się nie skleiły. Odstawiamy do zestalenia.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174601900/pralinki z tabasco/p