ßßß Cookit - przepis na Tortilla po meksykańsku

Tortilla po meksykańsku

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor red.
AGATA JAKUBOWSKA
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia południowoamerykańska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Farsz:
2 duże cebule
oliwa do smażenia
500 g mielonego mięsa wieprzowego lub wołowego
2 ząbki czosnku
2 pomidory
czerwona papryka
250 g czerwonej fasoli z puszki
250 g kukurydzy z puszki
2 łyżeczki pieprzu
2 łyżeczki sproszkowanego chilli
8 tortilli
Tortilla po meksykańsku - sposób przygotowania: Pokrojoną w drobną kostkę cebulę dusimy do miękkości na rozgrzanej oliwie. Dodajemy mięso oraz posiekany czosnek i smażymy. Wrzucamy kolejno obrane ze skórki pomidory, pokrojoną w drobną kostkę paprykę, fasolę i kukurydzę. Dusimy tak długo, aż mieszanina zgęstnieje. Doprawiamy, nakładamy na placki i zawijamy, zaginając jedną z końcówek.
Pożywna zupa z awokado, serem i chrupiącym kawałkami kukurydzianej tortilli. Przed podaniem, każdą porcję ozdób kleksem kwaśnej śmietany Zobacz przepis na: Sopa de tortilla - zupa meksykańska Prosty deser, do przygotowania którego potrzeba zaledwie kilku składników. Tak przygotowanego ananasa możesz
papryczkę chili (chipotle) z zalewy. Tortille możesz serwować z sałatą z dodatkiem pomidorów i awokado, skropioną oliwą i sokiem z cytryny. Tortilla po meksykańsku Farsz: 2 duże cebule oliwa do smażenia 500 g mielonego mięsa wieprzowego lub wołowego 2 ząbki czosnku 2 pomidory czerwona papryka 250 g
Chipotle to wędzona ostra papryka, zwykle odmiany jalapeno. Jeśli jej nie posiadasz, możesz na przykład dodać do zupy nieco sproszkowanej wędzonej papryki albo dwie zwykłe papryczki jalapeno. Sopa de tortilla (zupa meksykańska) 2 małe posiekane cebule odrobina smalcu 1 łyżka epasote (komosa
Na ostro - świętuj Dzień Pikantnych Potraw!
Patelnia CAMRY Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info Sopa de tortilla - zupa meksykańska Składniki 2 małe posiekane cebule odrobina smalcu 1 łyżka epasote (komosa piżmowa - meksykańska przyprawa do zup i fasoli u nas niedostępna można użyć np
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174462739/tortilla po meksykansku/p