ßßß Cookit - przepis na ZUPA MEKSYKAŃSKA

ZUPA MEKSYKAŃSKA

nazwa

Wykonanie

Jedna z naszych ulubionych zup. Rozgrzewająca i sycąca. Prosta w wykonaniu.
Składniki
500 g mięsa mielonego
1 cebula żółta
1 cebula czerwona
3 ząbki czosnku
1 papryczka chilli
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
3 świeże pomidory
400 ml pulpy pomidorowej
1 l bulionu
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
pół łyżeczki czerwonej papryki
sól, pieprz
Przygotowanie
Czerwoną i białą cebulę oraz chilli drobno pokrój.
Na rozgrzaną patelnie wyciśnij czosnek.
Dodaj pokrojoną cebulę.
Całość zeszklij, dodaj mięso.
Mięso niech się przysmaży.
Pomidory i paprykę pokrój w kostkę dodaj do mięsa.
Wszystko zalej bulionem i gotuj ok 10 minut.
Następnie dodaj pulpę pomidorową, kukurydzę oraz fasolkę.
Dopraw do smaku.
Zupę meksykańską podaj z nachosami lub grzankami.
Źródło:http://kukingo.blogspot.com/2015/11/zupa-meksykanska.html