Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor dzapanesaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)3 szklanki
mąki4 czubate łyżki
kakao1 łyżeczka
cukru1 łyżeczka
cukru waniliowego1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody oczyszczonej1.5 szklanki
mleka (jeśli będzie za gęste - dać więcej)3 łyżeczki
olej u +
olej do smażenia1
jajkoPuszyste
kakaowe placuszki - sposób przygotowania:
Mąkę,
cukry,
sodę,
proszek do pieczenia i
kakao wymieszać, dodać
mleko, lekko roztrzepane
jajko i
olej. Całość zmiksować, jeśli masa powstanie za gęsta, dodać trochę
mleka lub
wody. Odpowiednia masa powinna być w miarę gęsta, ciągnąca się i lepka. Łyżką stołową nakładać na rozgrzany
olej na patelni, po przełożeniu placuszka na drugą stronę zmniejszyć ogień.Placuszki najlepiej komponują się z
budyniem śmietankowym,
jogurtem lub po prostu same.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu