Wykonanie
Dziś jeszcze jedna propozycja, tym razem dla niemowlaków.Z moimi dzieciaczkami w ogóle nie było i nie ma problemu jeśli chodzi o karmienie w wieku niemowlęcym.
Młody, który dziś kończy 7 miesięcy, chętnie poznaje nowe smaki, tak samo było ze starszą córką. Zupkę z
rybą też zjada bardzo ładnie. Każdą zupkę, jaką gotuję mam na dwa dni i nie narzekam jak to niektóre mamy, że szkoda czasu na stanie przy garach. Ugotowanie posiłku dla takiego maluszka naprawdę zajmuje bardzo mało czasu.

Składniki:1 nieduży
ziemniak1/2
marchewki1/3
pietruszkikawałek
ryby (u mnie
łosoś, miruna lub
dorsz)2 łyżki
ryżu1 łyżeczka siekanego
koperku1 łyżeczka
masławodaSposób wykonania:1. Obrane i pokrojone warzywa oraz
rybę przekładamy do garnuszka, zalewamy
wodą i gotujemy.2. Jak wszystko będzie lekko miękkie dodajemy
ryż,
masło i
koperek. Gotujemy na wolnym ogniu, uzupełniamy
wodę w razie potrzeb.3. Gotową zupkę miksujemy.Smacznego!