Placki to szybka przekąska,idealne na śniadanie lub podwieczorek.Są lekko słodkie,wilgotne a posypane cukrem i polane syropem malinowym smakują wybornie,dzieci wręcz je uwielbiają.SKŁADNIKI: na około 10 małych plackówkostka twarogu półtłustego 250 g3 łyżki mąki tortowej2 jajka1 cukier waniliowyszczypta proszku do pieczeniaDodatkowo:olej do smażeniacukier puder do posypania1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanejmaliny świeże lub drzem malinowy (u mnie maliny domowe z syropem)Wszystkie składniki starannie mieszamy na gładką masę.Na patelni rozgrzewamy olej,kładziemy porcje ciasta i smażymy małe placki na złoty kolor.Sos malinowy: sok malinowy z częścią malin podgrzewamy z odrobiną mąki ziemniaczanej,mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji.Gotowe placki polewamy sosem,kładziemy kilka malin,posypujemy cukrem pudrem.Podajemy ciepłe,Smacznego!