Wykonanie
Czyli smak dziecięcych śniadań serwowanych przez mamy i babcie ;) Uwielbiam! Jak się zapewne domyślacie, przygotowanie jej jest banalnie proste. Nie wymaga żadnych wyszukanych składników. W zasadzie jesteśmy przyzwyczajeni do kanapek z taką pastą, ale gwarantuje Wam taka niby zwykła pasta potrafi też zrobić furorę na przyjęciach i domówkach! Wystarczy kupić
krakersy, sucharki, czy
pumpernikiel posmarować je pastą i non stop sięgasz po tę przywołującą wspomnienia przekąskę! :)
Składniki: na około 2 opakowania okrągłych
krakersów4-5 jaj1 pęczek
szczypiorkuokoło 1 łyżka
majonezuPieprzSólPapryka słodka i ostraWykonanie:
Jajka gotujemy na twardo (najlepiej schłodzić je zimną
wodą, aby lepiej się obierało :) ).
Szczypiorek myjemy i osuszamy.
Jajka kroimy w drobną kostkę.
Szczypior drobno siekamy. Oba składniki łączymy ze sobą w miseczce (możemy odłożyć sobie niewielką ilość
szczypiorku do dekoracji). Dodajemy
majonez i delikatnie mieszamy. Na koniec przyprawiamy
solą,
pieprzem i
papryką. W zależności, czy wolimy pastę
bardziej pikantną, czy nie decydujemy się na odpowiednią ilość słodkiej lub ostrej
przyprawy. :) Pastę schładzamy i nakładamy na
krakersy. :) Gotowe!Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za
serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie nam niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość
lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJEMY! :)