ßßß
Składniki:400 g wołowinypuszka fasoli czerwonej3 łyżki oliwycebula drobno pokrojone2 ząbki czosnkupapryka czerwona2-3 papryczki chili (bez pestek)łyżeczka koncentratu pomidorowego½ łyżeczki kuminułyżeczka cukrukwaśna śmietanażółty sersólkolendra do przybraniaWykonanie:Na głębokim patelni rozgrzewamy oliwę. Mięso mielimy lub kroimy w drobną kostkę. Paprykę, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy i zdejmujemy z patelni, odstawiamy na bok. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy paprykę, koncentrat pomidorowy rozprowadzony odrobiną wody, cukier i kumin. Wkładamy mięso. Zalewamy gorącą wodą, aby mięso było częściowo przykryte i doprowadzamy do wrzenia. Dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dorzucamy fasolę. Dusimy kolejne 15 minut, aż smaki się połączą, a sos zgęstnieje. Doprawiamy solą. Każdą porcję przybieramy kleksem śmietany i żółtym serem. Do przybrania posypujemy posiekaną kolendrą. Tym razem podałam chili w muszelkach do taco :) Ładnie wygląda i dobrze smakuje ;) Smacznego!