Wykonanie
            Domowe bułeczki ze 
słonecznikiem tak mi zasmakowały, że postanowiłam zrobić kolejną ich wersję, nieco zmieniając skład mąk.

Potrzebne składniki:1/2 szklanki 
mąki pszennej do wypieku domowego 
chleba, ja dałam firmy Melvit1,5 szklanki 
mąki pszennej1 szklanka 
mąki pełne ziarno1,5 szklanki 
wody15 g 
drożdży3 łyżki 
olejułyżeczka 
cukru3 łyżki 
słonecznika + 1 szklanka do obtoczenia 
bułek ( ja użyłam firmy Kresto )łyżeczka 
soliSposób wykonania:Do miski wsypujemy 1,5 szklanki 
mąki pszennej, 1/2 szklanki 
mąki pszennej do wypieku domowego 
chleba oraz 1 szklanką 
mąki pełne ziarno.
Drożdże kruszymy i łączymy z odrobiną 
wody. Dodajemy łyżeczkę 
cukru i 
mąki. Zostawiamy do wyrośnięcia.Dodajemy 3 łyżki 
oleju, 3 łyżki 
słonecznika, łyżeczkę 
soli, 1,5 szklanki 
wody oraz wyrośnięte 
drożdże.Wyrabiamy ciasto, posypujemy delikatnie 
mąką, przykrywamy ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Następnie blachę smarujemy tłuszczem, z ciasta formujemy kulki. Moczymy je w wodzie z jednej strony i wkładamy do miseczki ze 
słonecznikiem. Zostawiamy na ok. 30 min do wyrośnięcia.Pieczemy ok. 20 min w 180 st.Smacznego !Przypominam o 2-letniej Nikoli, która potrzebuje naszej pomocy, liczy się każdy grosik.