ßßß
Składniki :3 szklanki ugotowanych ziemniaków1 kostka twarogu półtłustego ( 200 g )2 cebule średniej wielkości1 łyżeczka cukrusól , pieprz do smaku1 jajko1/2 szklanki mąki pszennej1 szklanka bułki tartej do obtoczenia
Ziemniaki i twaróg, przeciskamy przez praskę , wkładamy do miski . Wbijamy jajko , dodajemy mąkę , sól , cukier , pieprz . Na patelni smażymy na złoty kolor cebulkę ( bardzo drobniutko posiekaną ) i również dodajemy do pozostałych składników na kotlety ruskie . Wyrabiamy całość ręką na gładką masę .
Formujemy nasze ruskie, kotleciki i obtaczamy w bułce tartej , odstawiamy na 30 minut do lodówki ( jest to bardzo ważne , gdyż nie schłodzone mogą się nam podczas smażenia rozpadać ) . Smażymy na złoty kolor na oleju , z obu stron , aż do uzyskania chrupiącej skorupki 😉 Teraz już tylko jakiś pyszny sosik lub warzywka i obiadek gotowy 😉 Smacznego !