ßßß Cookit - przepis na Ruskie kotlety ziemniaczane

Ruskie kotlety ziemniaczane

nazwa

Wykonanie

Często z obiadu zostają ziemniaki , szkoda się ich pozbywać , a psiak jeść ich podobno nie powinien . Nie ma tego złego …co by na kotlety nie wyszło 😉 Ze wszystkiego można je zrobić , a już na pewno z gotowanych ziemniaków z dodatkiem twarogu i prażonej cebulki ..pychotka . Do tego chrupiąca panierka i gulasz z serduszek , nic więcej nie trzeba , obiad gotowy 😉 Kotleciki Ruskie , bo w smaku przypominają farsz z pierożków ruskich , to tak dla dociekliwych 😉
Składniki :
3 szklanki ugotowanych ziemniaków
1 kostka twarogu półtłustego ( 200 g )
2 cebule średniej wielkości
1 łyżeczka cukru
sól , pieprz do smaku
1 jajko
1/2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka bułki tartej do obtoczenia
Ziemniaki i twaróg, przeciskamy przez praskę , wkładamy do miski . Wbijamy jajko , dodajemy mąkę , sól , cukier , pieprz . Na patelni smażymy na złoty kolor cebulkę ( bardzo drobniutko posiekaną ) i również dodajemy do pozostałych składników na kotlety ruskie . Wyrabiamy całość ręką na gładką masę .
Formujemy nasze ruskie, kotleciki i obtaczamy w bułce tartej , odstawiamy na 30 minut do lodówki ( jest to bardzo ważne , gdyż nie schłodzone mogą się nam podczas smażenia rozpadać ) . Smażymy na złoty kolor na oleju , z obu stron , aż do uzyskania chrupiącej skorupki 😉 Teraz już tylko jakiś pyszny sosik lub warzywka i obiadek gotowy 😉 Smacznego !
Źródło:http://xn--ogrodnikwpodry-xob60t.pl/ruskie-kotlety-ziemniaczane