ßßß Cookit - przepis na ciasto cappuccino bez pieczenia

ciasto cappuccino bez pieczenia

nazwa

Wykonanie

UgotujmyCos.pl
Blog kulinarny - przepisy
Home
SŁODKOŚCI
ciasto cappuccino bez pieczenia
Ciasto cappuccino bez pieczenia ..łatwe ,które każdy sam może wykonać w domu..Przedstawiam Wam etapy wykonywania poszczególnych prac..
Składniki:
masa budyniowa
2 budynie w proszku bez cukru
0,75 l mleka
8 dag margaryny lub masła
4 łyżki cukru
krem cappuccino
1 opakowanie Śnieżki
200ml mleka
8 czubatych łyżek cappuccino w proszku
250g serka mascarpone
5 łyżeczek żelatyny
2/3 szklanki ciepłej wody
16 herbatników
4 kostki czekolady deserowej do dekoracji
Wykonanie:
Tortownicę wykładamy na dnie i po bokach papierem do pieczenia ,można blachę posmarować tłuszczem, wówczas papier lepiej się trzyma.
Herbatniki łamiemy na mniejsze kawałki i układamy koło siebie przykrywając dno tortownicy.
Mleko dzielimy na pół i z jednej część zagotowujemy z margaryną i cukrem ,a drugą mieszamy z budyniami, gdy mleko się zagotuje, gotujemy budyń…energicznie mieszając by sie nie przypalił..
Gorący budyń wykładamy łyżką na pokruszone herbatnik..
Przykrywamy kolejną warstwę połamanymi herbatnikami.
Pozostawiamy do ostygnięcia
Mleko na masę cappuccino zagotowujemy, dodajemy proszek cappuccino, dokładnie mieszamy i schładzamy..
Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, pozostawiamy do wystygnięcia …
Do mleka z cappuccino wsypujemy śnieżkę i miksujemy kilka minut na wysokich obrotach…
Do ubitej śnieżki dodajemy serek mascarpone, ponownie ubijamy ..
Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę i łączymy z masą, delikatnie i dokładnie mieszając…
Masę wlewamy na pokruszone herbatniki
Tak przygotowane ciasto schładzamy w lodówce..Przed podaniem wierzch posypać startą czekoladą..
Jak Państwo wolicie nie tak bardzo słodki do budyniu do gotowania można dodać sok z pół cytryny..
Życzę smacznego!!
Powiązany przepis:
likier Malibu
ajerkoniak domowej roboty
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/ciasto-cappuccino-bez-pieczenia