Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEkurczak w potrawce II
Polecam przepis na
kurczaka w potrawce .można podawać jako danie głowne lub na gorąco na święta lub imprezy..Produkty:3 ćwiartki
kurczaka lub 8 pałek1
papryka czerwona1
papryka peperone1
por3
marchewki1
pietruszka1 puszka
fasoli czerwonej i białej4 ząbki
czosnku1
koncentrat pomidorowysól.
pieprz.
papryka czerwona ostra i słodka
olej lub
masło klarowane do smażeniaWykonanie:
Kurczak dzielimy na mniejsze kawałki..myjemy obsuszamy nacieramy..
solą pieprzem paprykami .dajemy 2 łyżki
oliwy i odstawiamy na około 2 h..minimum..Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy
kurczaka na złoty kolor z obu stron..którego przekładamy do naczynia żaro
Papryki .
por oraz
marchew i
pietruszkę kroimy w paski..Na tłuszczu po smażonym
kurczaku przesmażamy
marchew i
pietruszkę ..po około 5 minutach dodajemy pokrojone
papryki .
por..chwilkę razem smażymy dodajemy
fasolę oraz koncentrat rozmieszany w pół szklanki
wody z pokrojonym w paski
czosnkiem..wlewamy do warzyw i razem smażymy około 5 minut..
Na
kurczaka wlewamy przesmażone warzywa..jeżeli naczynie żaro jest bez przykrycia przykrywamy folią aluminiową .wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 70 minut..
Podajemy z
ryżem lub
białym pieczywem..Warzywa możemy dodawać według własnego uznania..można dodać także
pieczarki..Smacznego..Powiązany przepis:
jajka faszerowane z
paryką peperoni
Gęś marynowana pieczona w piekarnikuWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy