ßßß Cookit - przepis na kurczak w potrawce II

kurczak w potrawce II

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
kurczak w potrawce II
Polecam przepis na kurczaka w potrawce .można podawać jako danie głowne lub na gorąco na święta lub imprezy..
Produkty:
3 ćwiartki kurczaka lub 8 pałek
1 papryka czerwona
1 papryka peperone
1 por
3 marchewki
1 pietruszka
1 puszka fasoli czerwonej i białej
4 ząbki czosnku
1 koncentrat pomidorowy
sól.pieprz.papryka czerwona ostra i słodka
olej lub masło klarowane do smażenia
Wykonanie:
Kurczak dzielimy na mniejsze kawałki..myjemy obsuszamy nacieramy..solą pieprzem paprykami .dajemy 2 łyżki oliwy i odstawiamy na około 2 h..minimum..
Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy kurczaka na złoty kolor z obu stron..którego przekładamy do naczynia żaro
Papryki .por oraz marchew i pietruszkę kroimy w paski..Na tłuszczu po smażonym kurczaku przesmażamy marchew i pietruszkę ..po około 5 minutach dodajemy pokrojone papryki .por..chwilkę razem smażymy dodajemy fasolę oraz koncentrat rozmieszany w pół szklanki wody z pokrojonym w paski czosnkiem..wlewamy do warzyw i razem smażymy około 5 minut..
Na kurczaka wlewamy przesmażone warzywa..jeżeli naczynie żaro jest bez przykrycia przykrywamy folią aluminiową .wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 70 minut..
Podajemy z ryżem lub białym pieczywem..
Warzywa możemy dodawać według własnego uznania..można dodać także pieczarki..
Smacznego..
Powiązany przepis:
jajka faszerowane z paryką peperoni
Gęś marynowana pieczona w piekarniku
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/kurczak-w-potrawce-ii