ßßß
Składniki:2 jajka1 szklanka mąki1 szklanka mleka1/4 szklanki wody gazowanej(naleśniki będą miały dzięki temu grubsze ciasto)odrobina soli1 łyżeczka cukru(jeśli naleśniki mają być na słodko)trochę oleju(dzięki temu nie musimy dodawać go na patelnie)Wykonanie:Składniki mieszamy do czasu, aż uzyskamy jednolitą, płynną konsystencję.Najskutecznej za pomocą miksera. Jeżeli ciasto na naleśniki nie będzie odpowiednie, to możemy dodać odrobinę wody lub mąki. Jest to właściwie najważniejszy etap robienia naleśników. Ciasto musi dobrze rozprowadzać się po patelni, w przeciwnym wypadku naleśniki nie będą się dobrze smażyły. Idealne ciasto powinno być dość rzadkie, jeśli będzie za gęste nie rozprowadzi się dobrze po patelni.
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Szarlotka kruchaNaleśniki na słodko z serem białym >