Wykonanie
< Szarlotka kruchaNaleśniki na słodko z
serem białym >
Składniki:2
jajka1 szklanka
mąki1 szklanka
mleka1/4 szklanki
wody gazowanej(naleśniki będą miały dzięki temu grubsze ciasto)odrobina
soli1 łyżeczka
cukru(jeśli naleśniki mają być na słodko)trochę
oleju(dzięki temu nie musimy dodawać go na patelnie)Wykonanie:Składniki mieszamy do czasu, aż uzyskamy jednolitą, płynną konsystencję.Najskutecznej za pomocą miksera. Jeżeli ciasto na naleśniki nie będzie odpowiednie, to możemy dodać odrobinę
wody lub
mąki. Jest to właściwie najważniejszy etap robienia naleśników. Ciasto musi dobrze rozprowadzać się po patelni, w przeciwnym wypadku naleśniki nie będą się dobrze smażyły. Idealne ciasto powinno być dość rzadkie, jeśli będzie za gęste nie rozprowadzi się dobrze po patelni.
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Szarlotka kruchaNaleśniki na słodko z
serem białym >