Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor MajkaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)5 różnych galaretek owocowych w proszku1 l śmietany kremówki1 szkl. cukru pudrucukier waniliowyżelatynaowoce do dekoracjiKolorowe pianki i galaretki - sposób przygotowania: 4 z 5 galaretek przygotować według przepisu na opakowaniu, każdą w oddzielnym naczyniu. Rozrobić żelatynę. Rozrobioną wymieszać ze śmietanką i cukrem. Galaretki pokroić w kostkę i zatopić w żelatynowej śmietance. Wszystko wyłożyć na blaszkę lub tortownicę, na wierzchu ułożyć owoce i zalać pozostałą, 5-tą galaretką. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.Jak uzyskać aromat z laski wanilii?Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu