ßßß Cookit - przepis na Barszcz czerwony czysty

Barszcz czerwony czysty

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Aneta Kosiba
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
liść laurowy
6 ziaren angielskiego ziela
6 ziaren czarnego pieprzu
6 goździków
kostka grzybowa
2 l gotowego barszczu w kartonie
szklanka pitnego soku z czarnej porzeczki lub wiśni
ząbek czosnku
Barszcz czerwony czysty - sposób przygotowania: Przyprawy zalewamy szklanką wody, doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy kostkę grzybową. Chwilę gotujemy. Dolewamy barszcz i sok, podgrzewamy, ale już nie gotujemy. Doprawiamy czosnkiem. Rada: aby barszcz nie stracił intensywnego koloru, warto dodać kilka kropli soku z cytryny. Lepiej go również nie zagotowywać.
Pyszny barszcz na święta? Już teraz musisz przygotować zakwas
Wigilia last minute
minut. Uwaga zupy nie wolno zagotować! Rozsypujemy na talerzach płatki migdałowe i zalewamy zupą, dokładając plasterki mandarynek. Dekorujemy lodami i listkami mięty. Barszcz czerwony czysty Czas przygotowania: 3 minuty; czas gotowania: 10 min. 2 l gotowego barszczu w kartonie, szklanka pitnego soku z
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/169642203/barszcz+czerwony+czysty/p