Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Aneta KosibaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
liść laurowy6 ziaren
angielskiego ziela6 ziaren
czarnego pieprzu6
goździkówkostka grzybowa2 l gotowego barszczu w kartonieszklanka
pitnego soku z czarnej porzeczki lub
wiśniząbek
czosnkuBarszcz czerwony czysty - sposób przygotowania:
Przyprawy zalewamy szklanką
wody, doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy kostkę
grzybową. Chwilę gotujemy. Dolewamy barszcz i sok, podgrzewamy, ale już nie gotujemy. Doprawiamy
czosnkiem. Rada: aby barszcz nie stracił intensywnego koloru, warto dodać kilka kropli
soku z cytryny. Lepiej go również nie zagotowywać.Pyszny barszcz na święta? Już teraz musisz przygotować zakwasWigilia last minuteminut. Uwaga zupy nie wolno zagotować! Rozsypujemy na talerzach
płatki migdałowe i zalewamy zupą, dokładając plasterki
mandarynek. Dekorujemy
lodami i listkami
mięty. Barszcz czerwony czysty Czas przygotowania: 3 minuty; czas gotowania: 10 min. 2 l gotowego barszczu w kartonie, szklanka
pitnego soku z