ßßß Cookit - przepis na Nadziewane ślimaczki na ostro

Nadziewane ślimaczki na ostro

nazwa

Wykonanie

Z góry przepraszam za zdjęcie, ale tym razem nie udało się zrobić lepszego.
Dla 4 osób
400 g gotowego ciasta francuskiego
300 g mięsa z piersi kurczaka
cebula
3 ząbki czosnku
450 g pomidorów z puszki
3 łyżki oleju
sól, pieprz
garść posiekanych listków bazylii
1 jajko
2 łyżeczki ziaren sezamu
Cebule i czosnek drobno posiekać. Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w paski. Cebule podsmażyć na oleju, dodac czosnek i wymieszać. Dodać posiekane pomidory wraz z zalewą. Doprawić sola i pierzem, wsypać bazylię. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia masy. Na stolnicy posypanej mąka rozwałkować ciasto. Rozsmarować sos pomidorowy i ułożyc paski kurczaka. Ciasto zwinąć w rolade i wstawić do zamrażarki na 30 minut. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Pokroić w 2 cm plasterki, ułożyc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 °C ok. 30 minut.
Przepis z:"Kobieta i życie nr 1/2016
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2016/01/Nadziewane-slimaczki-na-ostro.html