Z góry przepraszam za zdjęcie, ale tym razem nie udało się zrobić lepszego.Dla 4 osób400 g gotowego ciasta francuskiego300 g mięsaz piersi kurczakacebula3 ząbki czosnku450 g pomidorów z puszki3 łyżki olejusól, pieprzgarść posiekanych listków bazylii1 jajko2 łyżeczki ziaren sezamuCebule i czosnek drobno posiekać. Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w paski. Cebule podsmażyć na oleju, dodac czosnek i wymieszać. Dodać posiekane pomidory wraz z zalewą. Doprawić sola i pierzem, wsypać bazylię. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia masy. Na stolnicy posypanej mąka rozwałkować ciasto. Rozsmarować sos pomidorowy i ułożyc paski kurczaka. Ciasto zwinąć w rolade i wstawić do zamrażarki na 30 minut. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Pokroić w 2 cm plasterki, ułożyc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 °C ok. 30 minut.Przepis z:"Kobieta i życie nr 1/2016