Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Chleb z
pestkami dyni i ...Babka piaskowa w polewie ... »Dziś będzie prosty chlebek kukurydziany mały,dla mnie i córki starcza na śniadanie i kolację.Smaczny i prosty wykonaniu.Składniki:1 szklanka
mąki bułkowej typ 6501 szklanka
mąki kukurydzianej1 szklanka
wody letniej1/2 łyżeczki
soli25 g
drożdży świeżychWykonanie:Do misy wsypujemy dwa rodzaje
mąki ,najpierw ją przesiewamy.Dodajemy
sól i mieszamy. Do naczynia wlewamy ciepłą
wodę,
cukier i
drożdże, mieszamy aż się rozpuści.Rozpuszczone wlewamy do
mąki i miksujemy. Wyrobione ciasto zostawiamy przykryte ściereczka na godzinę aby nam dobrze wyrosło. Po godzinie jeszcze raz odgazowujemy ciasto, formujemy bochenek i wkładamy do formy prostokątnej takiej od babki.Pieczemy chlebek 45 minut w 190 stopniach.Po upieczeniu dajmy mu ostygnąć i gotowe można jeść.
środa, 20 stycznia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter