ßßß
 
            
         Składniki:50 g szpinaku baby50 g rukoli2 jajka ugotowane na twardo80 g wędzonego łososia10 pomidorków koktajlowych4 orzechy włoskieDressing:1 1/2 łyżki oleju sezamowego1/2 łyżki wodyświeżo zmielona sól morska (do smaku)świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Składniki:50 g szpinaku baby50 g rukoli2 jajka ugotowane na twardo80 g wędzonego łososia10 pomidorków koktajlowych4 orzechy włoskieDressing:1 1/2 łyżki oleju sezamowego1/2 łyżki wodyświeżo zmielona sól morska (do smaku)świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
 Szpinak i rukolę umyć i całkowicie wysuszyć. Ułożyć na talerzu. Orzechy wyłuskać i uprażyć na suchej patelni. Do szpinaku i rukoli dodać pokrojone na ósemki jajka na twardo, połówki pomidorków koktajlowych i plastry łososia. Składniki dressingu połączyć. Sałatkę posypać orzechami i polać dressingiem. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Szpinak i rukolę umyć i całkowicie wysuszyć. Ułożyć na talerzu. Orzechy wyłuskać i uprażyć na suchej patelni. Do szpinaku i rukoli dodać pokrojone na ósemki jajka na twardo, połówki pomidorków koktajlowych i plastry łososia. Składniki dressingu połączyć. Sałatkę posypać orzechami i polać dressingiem. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego!