Wykonanie
            Ostatnio coraz częściej sięgam rano po wytrawne śniadania. Bardzo często takim śniadaniem okazuje się być jajecznica. Jajecznicę staram się przyrządzać na różne sposoby. Dzisiaj w wersji z dwoma moimi ulubionymi 
rybami - 
wędzonym łososiem i 
tuńczykiem. Pyszna, pożywna, zdrowa. Idealna na: dzień dobry!


Przepis (jedna porcja):2 duże 
jajka40g 
wędzonego łososia40g wędzonego 
tuńczyka1/2 
pomidora1/4 
ogórka szklarniowegoszczypta 
soli morskiejszczypta 
pieprzu czarnegoŁososia i 
tuńczyka obrać ze skóry (jeśli mają), pokroić na małe kawałeczki. 
Ryby wrzucić na rozgrzaną patelnię, podsmażać przez kilka minut - naturalny tłuszcz z ryb powoduje, że nie trzeba dodatkowo niczym natłuszczać patelni. Wbić 
jajka, zmniejszyć ogień. Podsmażać, co jakiś czas mieszając, aż jajecznica uzyska odpowiedni dla nas stopień ścięcia. Pod koniec doprawić 
solą i 
pieprzem. Gotową jajecznicę przełożyć na talerz. 
Pomidora i 
ogórka pokroić w plastry, ułożyć obok jajecznicy. Podawać.