ßßß Cookit - przepis na Shish kebab w dwóch wersjach

Shish kebab w dwóch wersjach

nazwa

Wykonanie

Jagnięcina to niedoceniane mięso. Tymczasem smażone, bądź z grilla smakuje świetnie.
Składniki:
1 kg mielonej jagnięciny
sól
pieprz
jajko
kminek
papryka mielona słodka
świeża kolendra
sok z cytryny
chili
2 szalotki
2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Cebulę drobno pokrójcie, czosnek przeciśnijcie przez praskę. Wymieszajcie z mięsem i przyprawami. Dodajcie jajko i jeszcze raz wymieszajcie. W pierwszej wersji porobiłam małe kotleciki i usmażyłam. W drugiej wersji zrobiłam shish kebab - tylko zrezygnowałam z formy szaszłyka. Jagnięcina jest fantastyczna.
Źródło:http://gotuje-i-zjadam.blogspot.com/2013/08/shish-kebab-w-dwoch-wersjach.html