Wykonanie
Uwielbiam owsiankę. Uwielbiam owsiankę z
jabłkiem. Odkąd dodałam do niej
jabłko karmelizowane - uwielbiam jeszcze bardziej :)Pysznie i zdrowo - koniecznie spróbujcie - bo to świetna i energetyczna propozycja na śniadanie!!!A jeśli Waszym postanowieniem noworocznym jest zdrowe odżywianie - to koniecznie wprowadźcie owsianki do swojego menu :)
SKŁADNIKI1 szklanka
mleka6 łyżek
płatków owsianych górskich2 łyżki
otrębów owsianych1 małe
jabłko1 łyżka
masła1 łyżka
cukru trzcinowegoszczypta
solicynamonPRZYGOTOWANIE
Mleko mieszamy w garnuszku z
płatkami,
otrębami i
solą. Często mieszając doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 8 minut (pamiętamy o mieszaniu). W tym czasie na małej patelni rozpuszczamy
masło i na średnim ogniu podsmażamy
jabłko pokrojone w kostkę (ze skórką, pozbawione gniazd nasiennych). Gdy kawałki trochę zmiękną, posypujemy
cukrem i czekamy, aż się skarmelizuje. Dodajemy do owsianki i posypujemy
cynamonem. Smacznego!!!
Gwarantuję, że jeśli do tej
pory nie przepadaliście za owsianką - w tej wersji się nią zachwycicie :) :) :)