Wykonanie
Nie dość, że moja lustrzanka straciła lampę błyskową i teraz robienie przeze mnie zdjęć to nieustanna walka ze światłem to jeszcze wczoraj zalałam prawie nowego laptopa... Dlaczego nie załatwię starego miksera żeby
mieć pretekst do zakupu nowego?!;) Ehh, niech żyje zgrabność...Owsianka to zdecydowanie niedoceniane danie, które dobrze podane i wzbogacone
owocami lub
bakaliami może być świetnym śniadaniem nie tylko dla dzieci.składniki:2 łyżki
płatków owsianych1 łyżka
otrąb owsianych lub pszennych1 szklanka
mleka1
jabłko1/4 łyżeczki
cynamonucukier trzcinowy do smaku
Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
Płatki i
otręby zalewamy
mlekiem i gotujemy 5 min. od zagotowania cały czas mieszając.Po tym czasie dodajemy starte
jabłko i
cynamon i gotujemy jeszcze chwilę.Zdejmujmy z ognia i słodzimy do smaku.
Gotowe:)