ßßß Cookit - przepis na Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj proponuję Wam kolejna pastę. I mam nadzieję, że prostota mojej makaronowej propozycji Was zbytnio nie rozczaruje.
Pomidorki koktajlowe i szpinak to dwa składniki, z których możemy przyrządzić w krótkim czasie coś ciepłego i pożywnego.
Szybkie, sycące i aromatyczne danie do zrobienia w kilkanaście minut.
Zapraszam ;-)
Składniki dla 2 osób:
200 g makaronu orechiette
2 łyżki oliwy z oliwek
1 szalotka
1 papryczka chili
125 g szpinaku
500 pomidorków koktajlowych lub słoiczek(250ml)mojego przecieru
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną szalotkę i papryczkę chili.
Smażymy na średnim ogniu, cały czas mieszając, do momentu aż szalotka się zeszkli.
Dodajemy pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki lub mój przecier.
Gotujemy tak około 30 minut. Jeśli u
ż yliście przecier z mojego przepisu wystarczą tylko 3 minuty.
W międzyczasie w dużym garnku gotujemy posoloną wodę na makaron. Gotujemy makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu.
Gdy pomidorki są już lekko rozgotowane Na samym końcu dodajemy umyty szpinak.
Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy 3 minuty.
Ugotowany makaron odcedzamy, przekładamy na patelnię i mieszamy, aż cały sos obklei makaron.
Natychmiast podajemy!
Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)
Źródło:http://kalejdoskoprenaty.blogspot.com/2016/01/makaron-ze-szpinakiem-i-pomidorkami.html