Wykonanie
Dzisiaj proponuję Wam kolejna pastę. I mam nadzieję, że prostota mojej makaronowej propozycji Was zbytnio nie rozczaruje.
Pomidorki koktajlowe i
szpinak to dwa składniki, z których możemy przyrządzić w krótkim czasie coś ciepłego i pożywnego.Szybkie, sycące i aromatyczne danie do zrobienia w kilkanaście minut.Zapraszam ;-)
Składniki dla 2 osób:200 g
makaronu orechiette2 łyżki
oliwy z oliwek1
szalotka1
papryczka chili125 g
szpinaku500
pomidorków koktajlowych lub słoiczek(250ml)mojego przecieruPrzygotowanie:Na patelni rozgrzewamy
oliwę, dodajemy drobno posiekaną
szalotkę i
papryczkę chili.Smażymy na średnim ogniu, cały czas mieszając, do momentu aż
szalotka się zeszkli.
Dodajemy
pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki lub mój przecier.Gotujemy tak około 30 minut. Jeśli uż yliście przecier z mojego przepisu wystarczą tylko 3 minuty.
W międzyczasie w dużym garnku gotujemy posoloną
wodę na
makaron. Gotujemy
makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu.Gdy
pomidorki są już lekko rozgotowane Na samym końcu dodajemy umyty
szpinak.
Doprawiamy
solą i
pieprzem. Gotujemy 3 minuty.Ugotowany
makaron odcedzamy, przekładamy na patelnię i mieszamy, aż cały sos obklei
makaron.Natychmiast podajemy!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)